Het Mo'MentMargriet Kappen verzorgt samen met haar dochter Monique Nelson creatieve workshops en cursussen op hun woonboerderij in het landelijke Langenboom bij Het Mo’Ment. 

Workshop Beeldhouwen of Schilderen
Na een vers kopje koffie of thee,  start de workshop met het uitzoeken van een steen of het bepalen van de schilderstechniek. Afhankelijk van uw ervaring en tijd kiezen we samen een passende project. Voor de lunch maakt u de ruwe contouren op van uw kunstwerk, onder begeleiding van een ervaren kunstenares. Na de heerlijke lunch gaat u uw kunstwerk verfijnen en afwerken. Aan het einde van de workshop heeft u een prachtige beeld gecreëerd uit een brok steen of een schilderwerk gemaakt; iets om trots op te zijn. We sluiten de gezellige en leerzame dag af met een hapje en drankjes
Specificaties
Aanvang:  Hele dag: 9.30 tot 16.30 uur / Halve dag 9.30-13.30 uur of 12.30- 16.30 uur
Aantal personen: vanaf 4 tot maximaal 20 personen
Kosten: Hele dag € 45,- (incl. lunch) / Halve dag € 20,-. Dit is inclusief koffie of thee met Mo’s Made lekkers en gebruik van materiaal, gereedschap en begeleiding. Dit is exclusief steen (vanaf € 4,= afhankelijk van gewicht en soort) of schildersdoek (vanaf € 5,- afhankelijk van afmeting doek). Een beeld kan door ons op een sokkel (prijs vanaf € 10,-) worden geplaatst.

Cursus Schilderen
U kunt wel een mooi schilderij maken tijdens een workshop, maar dan kunt u nog niet schilderen. Wij geven cursussen schilderen waarin u in 10 lessen wat meer leert over kleurgebruik, perspectief, verhoudingen en composities. In de eerste paar lessen leert u tekenen en proeft u aan de diverse soorten materialen. In de laatste paar lessen maakt u schilderijen die u vol trost in uw huiskamer kan hangen.
Specificaties
Datum: Elke dinsdagmiddag 13:00-16:00 uur.
Kosten: € 150,- voor 10 lessen. Dit is inclusief materiaal, begeleiding en koffie of thee. Dit is exclusief schildersdoeken.

Cursus Beeldhouwen
Op donderdagmiddag wordt de cursus Beeldhouwen gegeven. Tijdens deze middag ontmoet u andere beeldhouwers welke allemaal een aan wat grotere steen werken. Uw tempo en de frequentie bepaalt uzelf en dus ook de duur van de cursus. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Specificaties
Datum: Elke donderdagmiddag, 13:00-16:00 uur.
Kosten: € 15,- per les. Dit is inclusief gebruik gereedschap, begeleiding en koffie of thee. Dit is exclusief de steen.

Kijk bij op de website van Het Mo’Ment voor de mogelijkheden.